08-02-2016 Miller Graphics Roeselare investeert in 2016

Miller Graphics Roeselare heeft een gezonde kijk op de vele nieuwe technologieën die de flexografische prepress markt overspoelen.
De strategie om te investeren is er een van gezond wantrouwen gebaseerd op expertise en field testen. Deel uitmakend van een Europese wijdvertakte groep benutten wij immers de mogelijkheid om alle nieuwe technologieën snel na de release te testen in de meest toepasselijke markt. Interne- en klantervaringen worden vervolgens gedeeld en vormen dan de objectieve basis voor weloverwogen strategische keuzes.

De behoefte aan hogere kwaliteit en gewaarborgde leveringstermijnen blijft maar groeien in de verpakkingswereld. Dit inspireerde de Miller Graphics Group om een online workflow solution for packaging management te ontwikkelen. Dit kreeg de naam Millnet, en is gebaseerd op uitgekiende digitale workflows en solide hardware. OTIF (On time in Full) en RFT (Right First Time) zijn de sleuteldoelstellingen.
Dit systeem vormt ondertussen de basis voor onze interne productie en voorziet eveneens in een gebruiksvriendelijk en krachtig klantenportaal.
Uiteraard gaat het invoeren van een dergelijk nieuw systeem gepaard met het opleiden van medewerkers en het invullen van nieuwe functies. Het Miller team bleek niet bang van verandering en is klaar voor de toekomst. The right (wo)man on the right place is bij ons geen holle slogan.

Ook de infrastructuur te Roeselare wordt duchtig onder handen genomen. Ons bedrijfsgebouw beschikt over meer dan voldoende ruimte maar de inrichting ervan was wegens aanpassingen door de jaren heen voor verbetering vatbaar. Een optimalisering wordt nu doorgevoerd in de vorm van een totale herschikking van vrijwel alle afdelingen. De studio en customer service verhuizen naar voor om aan te sluiten bij de receptie en het kantoorgedeelte. Montage, expeditie en logistiek krijgen ook een logische herindeling. Einde van het project o.l.v. site manager Stefaan Herman is voorzien vóór de zomervakantie. Het geheel zal dan een logistieke én esthetisch verantwoorde bedrijfsruimte vormen die tegelijk een aangenamere en efficiëntere werkomgeving biedt aan de medewerkers.

Als sluitstuk van de plannen voor 2016 wordt in Miller Graphics Roeselare ook geïnvesteerd in een nieuwe flexocliché-output-unit. Tussen alle mogelijke aanbod van” High Definition” en “Flat Top Dot” technologieën werd na grondige studie en vergelijkende testen geopteerd voor ESKO’s Full HD Cantilever CDI. Dat is de eerste en voorlopig enige machine die alle technieken combineert in één toestel: diverse Microcell structuren voor hogere volvlakdensiteit, High Resolution voor de scherpste puntvorming, Perfect Highlight voor de in flexo zorgbarende uitvloeiers, UV2-LED belichting voor flat top dot vorming… én dat alles toegepast op zowel platen als op fotopolymeer sleeves voor continu bedrukkingen. Met dit toestel en zijn hoogtechnologische software gaat Miller Graphics Roeselare voor de hoogst haalbare flexo-kwaliteit

CDI Cantilever 1750

Vorig jaar werd reeds geïnvesteerd in een volledig automatische sleeve processor: de Flint Group's Nyloflex ITR. Dankzij deze investeringen versterkt ons bedrijf zijn unieke marktpositie als Europeese photopolymeer sleeve producent.

 

De drukvormen die Miller Graphics dank zij deze nieuwste technologie zal produceren garanderen een ongeëvenaarde kwaliteit in flexo-verpakkingsdrukwerk : Verpakkingen met mooie contrastrijke hoge resolutie beelden, prachtige uitvloeiers en egale volvlakken, kortom verpakkingen die scoren!

De ingebruikname is voorzien voor begin maart. Voor verdere toelichting en testen kan u terecht bij uw gebruikelijke account managers.

Download dit schema om meer te weten over HD en Full HD dynamisch bereik:Full HD Flexo Illustration

More info on http://www.millergraphics.com/en/news/n/10021/miller-graphics-roeselare-invests-in-esko-full-hd-cdi-advance-cantilever-1750

 

ITR sleeve processor